Až už vaříte rádi nebo z donucení, ušetřit čas se vždycky hodí aneb jednoduché triky profesioálních kuchařů

Kdo by chtěl trávit spoustu času v kuchyni u vaření? Téměř nikdo, proto stačí znát pár triků, jak uvařit chutný pokrm, aniž byste museli stát hodiny u plotny. Následující seznam vám usnadní jakékoliv vaření, abyste měli dostatek času na příjemnější věci.

Těstoviny před vařením namočte

Opravdu to funguje. Namočte těstoviny do vody a nechte je několik hodin nebo i přes noc. Poté se pasta uvaří v horké vodě skutečně velmi rychle.

Mango nakrájené na kostičky za méně než minutu

Mango rozkrojte na dvě poloviny a ještě ve slupce jej nakrájejte na kostičky. Poté je pouze seřízněte podél slupky. A je to.

Jedlá soda zkaramelizuje cibulku 2x rychleji

Přidejte ½ nebo 1 polévkovou lžíci jedlé sody k 1 kg cibule hned poté, co na pánvi trochu zhnědne. Cibulka začne hned karamelizovat a nebude se připalovat.

Strouhejte sýr pokojové teploty

Sýr zahřátý na pokojovou teplotu se stává jemnějším a lépe se bude strouhat.

Vyjmutí pecky z avokáda během vteřiny

Rozdělte avokádo na dvě poloviny, zasekněte nůž do pecky a otočte s ním. A pecka je venku.

Zmražené maso se bude lépe krájet

Maso nakrájíte perfektně na tenké plátky, které se budou dobře smažit nebo dusit.

Uvařte jedno velké jídlo a zbytky použijte na přípravu dalších pokrmů

Krocan nebo vepřové maso nejsou potraviny, které se chystají snadno a jejich příprava zabírá spoustu času. Ovšem jako jídlo pro velkou rodinu jsou ideální, protože zbytky mohou být použity na přípravu dalších pokrmů během pracovních dní, kdy nemáte tolik času. Zbytky udržujte v uzavíratelných krabičkách a použijte je například na sendviče, saláty nebo svačiny.

Nakrájejte máslo na malé kousky, aby rychleji změklo

Můžete jej také umístit blízko plotny, zatímco něco vaříte. Máslo se tak rychleji zahřeje do snadno roztíratelné konzistence.

Rychlé loupání brambor

Nejdříve vložte brambory do vroucí vody na 30 vteřin, poté na dalších 30 vteřin ponořte do misky se studenou vodou. Poté můžete oloupat brambory klidně jen holýma rukama. Další možností je ponořit brambory na 15-20 minut do slané vody.

Nakrájení ananasu na kousky během dvou minut

 

V podstatě se jedná o stejný princip jako u krájení manga. Rozdělte ananas na čtvrtiny, nakrájejte na kousky ještě se slupkou a poté podél slupky seřízněte.

Rychlé vaření zeleniny v perlivé vodě

Bikarbonát v minerální vodě rozkládá rostlinnou celulózu a urychluje proces vaření. Zelenina bude zároveň měkčí a stále si uchová svou čerstvou barvu.

zdroj: brightside.me