Podle statistických studií se ženy po 7-8 hodinách v práci vrátí domů, a věnují se poté 3-4 hodiny rodině a péči o domácnost. Přes víkendy poté péči o domácnost věnují ještě více času.
Ale po letech života v režimu “práce-domov-práce”, bez času na osobní záležitosti nebo koníčky, přicházejí ke slovu domácí polotovary. Pokud si o víkendu uděláte čas a připravíte si a zamrazíte domácí polotovary, ve všední den je pak jen vyndáte z mrazáku a během pár minut přivedete do požadovaného stavu. Ušetříte si tak v týdnu nejen čas, ale i námahu!
1/ Karbanátky
Jednoznačně nejjednodušším pokrmem, které efektivně slouží pro budou použití. Můžete použít jakýkoli recept. Hovězí, kuřecí, rybí a nebo vegetariánské.
2/ Plněné papriky
Dalším chutným polotovarem jsou plněné papriky. Rychle připravené a krásně zachovají tvar i po zamražení.
3/ Omáčka Bolognese
Dalším výborným polotovarem je omáčka na těstoviny Bolognese. Nejprve si osmažte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a strouhanou mrkev, přidejte mleté maso, sůl, koření a osmažte dozlatova. Přidejte nakrájená rajčata, protlak, česnek, oregano a bazalku. Máte hotovo!
4/ Kuřecí vývar
Dobrý kuřecí vývar je základem téměř každého dobrého jídla. Vaření vývaru trvá dlouho, proto je dobré si vývar nadělat dopředu, zamrazit a problém s dlouhým vařením už příště nemusíte řešit.
5/ Kuřecí maso z vývaru
Od kosti oddělené kuřecí maso z vývaru je také ideální k zamražení. Dá se poté využít na saláty nebo sendviče.
Samozřejmě se úspora času dá vyřešit i jinak, například objednávkou jídla domů, návštěvou restaurace nebo obyčeným namazáním chleba. Myšlenka domácích polotovarů je jedna z nejlepších pro teplé, výživné a pestré rodinné jídlo, za které nebudete utrácet horentní sumy.
zdroj: sovkusom.ru