Po ohřívání jídla v mikrovlnné troubě nechte dvířka otevřená alespoň po dobu 2 minut. Tento jednoduchý úkon vás ušetří velkých nepříjemností. Takový zvyk se vám může zdát neobvyklý, drtivá většina lidí dělá přesný opak, ale věřte, že nechat otevřená dvířka po ohřevu jídla má dobrý důvod.
Proč nechat otevřená dvířka od mikrovlnky?
Zatímco mnozí zavírají dveře mikrovlnné trouby po jejím bezprostředním použití, někteří odborníci dávají přednost tomu, aby se nechávaly otevřené alespoň po dobu 2 minut. Tento tip je velmi jednoduchý a praktický, pomůže vám při každodenních domácích pracích.
Možná jste si všimli, že po několika použitích se stěny mikrovlnné trouby obalují mastnotou a ze spotřebiče vychází nepříjemný zápach. Je to normální situace, při ohřevu jídla se nevyhnete potřísnění vnitřku mikrovlnku. Z toho důvodu bude po každém použití spotřebiče nutné otevřít dvířka dokořán na několik minut, aby se páchnoucí odér rozptýlil. Dvě minuty stačí k tomu, aby se zabránilo předčasnému mytí mikrovlnné trouby. Pokud vám však spotřebič nevoní, zkuste některé tipy pro odstranění zápachu.
Zubní pasta je ideální pro odstranění špatných pachů
Další neobvyklé použití zubní pasty. Můžete ji aplikovat na stěny mikrovlnné trouby. Je totiž skvělým deodorantem, který vám umožní spotřebič vyčistit bez větší námahy a zanechat v něm svěží vůni.
Shutterstock
Ocet je perfektní osvěžovač vzduchu
Ocet zředěný vodou je ideálním domácím čisticím prostředkem pro přirozenou dezodorizaci mikrovlnné trouby. Pokud se vám nelíbí vůně bílého octa, můžete do roztoku vložit macerát citrusové kůry. Nalijte vše do láhve s rozprašovačem a nastříkejte do vnitřku mikrovlnky. Nechte chvíli působit a poté setřete.
Úvodní obrázek: Baran Ivo/Creative Commonst/Public domain, Zdroj: Santeplusmag.com