Hrst sušených švestek každý den. Pomůže nejen se zácpou, ale i se zrakem a ledvinami

Sušené švestky jsou neuvěřitelně užitečné pro lidský organismus. Hladina vitamínů je mnohem vyšší než u čerstvých švestek a tak bychom vám rádi osvětlili, jaké výhody mohou tělu nabídnout a proč byste si měli dát hrst sušených švestek každý den.

Osteoporóza

Hrst sušených švestek denně pomáhá předcházet rozvoji osteoporózy a vzniku zlomenin.

Zácpa

Sušené švestky jsou velmi účinným projímadlem. Abyste se vypořádali s dlouhodobou zácpou, vložte 3 švestky do vroucí vody nebo do ½ sklenice vývaru a poté snězte.

Srdce

Polyfenoly, draslík a další živiny, které vstupují do těla prostřednictvím sušených švestek, dodávají cévním stěnám sílu a pružnost, posilují srdeční sval a normalizují srdeční frekvenci. Lidé, kteří pravidelně přidávají sušené švestky do své stravy, úspěšně bojují proti riziku vzniku srdečních chorob.

Ledviny

Sušené švestky mají diuretický účinek, což pomáhá vyrovnat se se silnými otoky v rámci zavodnění organismu. Zlepšují také funkci ledvin a tím přispívají k odstranění toxinů z těla.

Zrak

Vysoká koncentrace vitamínu A v sušených švestkách je velice dobrá pro náš zrak, zvláště pro lidi, kteří tráví hodně času u počítače.

Stárnutí

Sušené švestky obsahují antioxidanty, které pomáhají tělu bojovat s volnými radikály. Každodenní konzumace sušených švestek tak zpomaluje stárnutí a snížit pravděpodobnost nádorů.

Nervový systém

Vitamín B a další živiny obsažené v sušených švestkách normalizují nervový systém, snižují nepříznivé účinky stresu, pomáhají bojovat s úzkostí, nespavostí a podrážděností.

Pravidla pro konzumaci sušených švestek

  • Denní dávka by neměla překročit 100 gramů.
  • Doporučují se spíše po ránu.
  • Nekombinujte sušené švestky s jinými projímacími přípravky.