Nemáte čas na vaření, ale chcete připravit něco dobrého k svačině? Upečte si za pár minut italský chléb s náplní

Co jste zvyklí si dávat ke svačině? Mnoho lidí často nemá dostatek času na vaření plnohodnotného jídla, a proto dělají pouze sendviče. Ale bez ohledu na to, jak jsou sendviče chutné, velmi rychle se omrzí.

Připravili jsme si pro Vás recept, jak můžete připravit originální občerstvení pomocí jednoduchých ingrediencí. Italský chléb s náplní – vynikající alternativou k obvyklým sendvičům. Upečtě si a vyzkoušejte toto jídlo osobně.

Co budeme potřebovat:

Mladká mouka 1kg

Droždí 3 polévkové lžíce

Cukr 100g

Vajíčka 5ks (3 vařené a 2 syrové)

Mléko 0,5L

Tvrdý sýr 200g

Slanina 200g

Cibule 1ks

Hrst petržele

Hrst kopru

Mák

Sůl a pepř

Postup:

V hluboké misce smíchejte hladkou mouku, suché droždí a polévkovou lžici cukru. Do samostatné misky nalijte mléko spolu s vejci a pořádně promíchejte. Přidejte směs mléka a vajec do mouky vytvořte těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte po dobu 2 hodin odpočinout, pokud možno v nějakém teplejším prostředí. Jakmile těsto nakyne, tak si nasypte trochu mouky na kuchyňskou linku a těsto opatrně rozválejte válečkem. Nakrájejte slaninu, sýr, cibuli a vejce na menší kostičk a přidejte bylinky. Smíchejte všechny přísady do hluboké misky, přidejte sůl, pepř a znovu promýchejte. Směs vložte do středu rozválcovaného těsta a rovnoměrne rozložte, aby Vám na všech stranách zbylo cca 10 centrimetrů volného místa. Chléb potém zabalte. Pro zlatavou barvu chléb namažte vaječnými žloutky a posypte mákem. Pečte v předhřáté troubě při teplotě 180 ° C po dobu 40-50 minut.

Gratulujeme, chléb je hotov! Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: suvkusom.ru