Kuřecí maso je nejčastější volbou při výběru masa, dá se použí na všechny druhy jídel, navíc je v porovnání s jiným masem cenově dostupnější. Všímáte si při výběru masa na kvalitu? Je opravdu pro tělo přínosné, lehce stravitelné a dietní, jak se obecně tvrdí? Po přečtění toho článku, už budete vědět jaké maso je vhodné a jaké naopak rozhodně nekupovat.
Na co si dát pozor
Kuřata, které jsou chována ve vhodných podmínkách a správným způsobem, mají světle růžovou barvu. V případě kuřecích prsou, které lidi kupují nejčastěji, si nikdy nevybírejte ty největší. Nejdůležitější věcí, na kterou byste si měli při výběru dávat pozor jsou bílé pásy, které se táhnou podél prsou. Čím více pásů na mase je, tím je maso méně vhodné pro konzumaci.
Proč jsou bílé pásy špatné?
Bílé pásy signalizují velké množství tuku a nestandardní dobu chovu.Taková kuřata jsou chována na antibiotikách a hormonech, díky kterým za krátkou dobu vyrostou, přesněji řečno za cca 6 týdnů. Takto odchované kuře má nerovnoměrně vyvinuté tukové tkáňe a jeho maso obsahuje škodlivé látky, takže o zdravém a dietním mase už nemůže být řeč.
U drůbeže chované v domácích podmínkách, bez hormonů, antibiotik a jiných podpůrných látek je doba chovu až 6 měsíců.
Kde nejčastěji nakupuje maso vy? Je podle vás kuřecí maso správnou volbou?
Zdroj: takprosto.cc