Když jsem prvně slyšela o kakaové roládě s mandarinkou, měla jsem svou babičku za blázna. Po ochutnání jsem si hned musela vyžádat recept

Tato lehká a vynikající roláda s mandarinkou zaujímají čestné místo v srdcích našich babiček. Není populární pouze kvůli své exotické chuti a lahodnému krému, ale také kvůli náročnosti přípravy, dá se zařadit do kategori “naprosto triviální”! Neobvyklá sladká kombinace krému a chuti mandarinky vás dostane do kolenou. Pojďte si s námi připravit tuto pochoutku, kterou vám přátelé nebudou věřit, že není z cukrárny.

Co budete na přípravu potřebovat?

Těsto:

  • 3 vejce
  • 3 PL cukru
  • 3 PL hladké mouky
  • 2 lžička vanilkového cukru
  • 2 PL kakaového prášku

Krém:

  • 200 ml zakysané smetany
  • 200 g tvarohu
  • 40 g práškového cukru
  • 5-6 mandarinek
  • mandarinková šťáva

Jak na to?

1/ Oddělte bílky od žloutků. V samostatné míse našlehejte z bílků pěnu. Ve druhé misce smíchejte žloutky s moučkový cukrem a vanilkovým cukrem.

2/ Smíchejte žloutky s pěnou a a promýchejte na nejnižší rychlost mixérem. Do směsy přidejte mouku, kakao a uhněte těsto.

3/ Na připravený plech s pečícím papírem rozprostřete těsto a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na dobu 10-15 minut.

4/ Těsto dejte pomocí druhého kusu papíru vychladnout na linku.

5/ Smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a práškovým cukrem. Pečlivě promýchejte mixérem. Pro intenzivnější chuť přidejte štávu z mandarinek. Oloupejte mandarinky.

6/ Sundejte z těsta vrchní pečící papír a roznoměrně rozetřete po těstu krém a položte do řady na kraj dortu oloupané mandarinky. Jemně zabalíme do tvaru rolády. Dáme na 2-3 hodiny odpočinout do lednice.

7/ Teď už jen stačí posypat cukrem a máte hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

zdroj: takprosto.cc