Tato lehká a vynikající roláda s mandarinkou zaujímají čestné místo v srdcích našich babiček. Není populární pouze kvůli své exotické chuti a lahodnému krému, ale také kvůli náročnosti přípravy, dá se zařadit do kategori “naprosto triviální”! Neobvyklá sladká kombinace krému a chuti mandarinky vás dostane do kolenou. Pojďte si s námi připravit tuto pochoutku, kterou vám přátelé nebudou věřit, že není z cukrárny.
Co budete na přípravu potřebovat?
Těsto:
- 3 vejce
- 3 PL cukru
- 3 PL hladké mouky
- 2 lžička vanilkového cukru
- 2 PL kakaového prášku
Krém:
- 200 ml zakysané smetany
- 200 g tvarohu
- 40 g práškového cukru
- 5-6 mandarinek
- mandarinková šťáva
Jak na to?
1/ Oddělte bílky od žloutků. V samostatné míse našlehejte z bílků pěnu. Ve druhé misce smíchejte žloutky s moučkový cukrem a vanilkovým cukrem.
2/ Smíchejte žloutky s pěnou a a promýchejte na nejnižší rychlost mixérem. Do směsy přidejte mouku, kakao a uhněte těsto.
3/ Na připravený plech s pečícím papírem rozprostřete těsto a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na dobu 10-15 minut.
4/ Těsto dejte pomocí druhého kusu papíru vychladnout na linku.
5/ Smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a práškovým cukrem. Pečlivě promýchejte mixérem. Pro intenzivnější chuť přidejte štávu z mandarinek. Oloupejte mandarinky.
6/ Sundejte z těsta vrchní pečící papír a roznoměrně rozetřete po těstu krém a položte do řady na kraj dortu oloupané mandarinky. Jemně zabalíme do tvaru rolády. Dáme na 2-3 hodiny odpočinout do lednice.
7/ Teď už jen stačí posypat cukrem a máte hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
zdroj: takprosto.cc