Každý kdo rád vaří, existuje spousta triků, jak si ušetřit práci a zároveň vytvořit kulinářský zážitek. Shromáždili jsme pro vás deset takových triků od profesionálních kuchařů, díky nimž dosáhnou vaše kuchařské dovednosti zcela nové úrovně.
Odstranění semínek z chilli papriček
Pokud se bojíte příliš pikantního pokrmu, odstraňte z chilli papriček semínka a opláchněte je studenou vodou. Vůně papriček se zachová, ale pálení zmizí.
Pravidelné kostičky cibule
Je to velice jednoduché – stačí, když cibuli rozříznete na polovinu a poté provedete několik vodorovných řezů. Následně nakrájejte na kostičky.
Dokonalé těsto na pečení
Tajemství dokonalého těsta na pečení je velice snadné – hmotnost mouky by měla odpovídat hmotnosti cukru a úroveň vajec by se měla shodovat s úrovní oleje.
Lahodná sázená vejce
Zde je velice důležitá čerstvost vajec. Čím více jsou vejce čerstvá, tím je žloutek silnější, a proto lépe drží tvar.
Nejjemnější bramborové pyré
Než vařené brambory rozdrtíte na pyré, je třeba je důkladně vysušit. Hoďte je na horkou pánev a čekejte, až se nadbytečná vlhkost vypaří. Dejte si ale pozor, aby se z vařených brambor nestaly smažené.
Sněhově bílá rýže
Během vaření přidejte trochu octa a získáte sněhově bílou rýži.
Zlatavá cibule a mrkev
Aby cibule a mrkev získaly krásnou zlatavou barvu, posypte je špetkou cukru během pražení. Pokud se jedná jen o cibuli, místo cukru můžete použít mouku.
Hustá a lesklá omáčka
Pro získání lesklé a hladké textury omáčky přidejte pár kousků másla.
Voňavé těstoviny
Těstoviny nechte ve vodě, dokud se voda nezačne vařit. Poté těstoviny vyjměte, smíchejte je s omáčkou a dodělejte. To umožní, aby těstoviny lépe nasákly vůni a chuť omáčky.