Rozmrazujete maso horkou vodou? Zaděláváte si na žaludeční potíže

Konzumace rozmrazených potravin našemu tělu nijak neškodí. Jediné co nás může trochu trápit, je mírná změna chuti a především konzistence jídla, která se může stát vodnatější. V takovém případě bychom se měli zamyslet nad tím, jak potraviny vůbec rozmrazujeme. Špatný způsob totiž může do našeho těla dostat množství bakterií.

Jak rozmrazit potraviny

Je třeba si uvědomit, že proces zmrazení nezabije všechny bakterie vyskytující se v potravinách. Zdá se, že některé z nich v mrazáku pouze hibernují a následné tání je může probudit zpět k životu. V takových případech pak hrozí otrava jídlem, pocit těžkosti nebo nevolnosti.

Při rozmrazování jakéhokoli produktu nezapomeňte na jedno důležité pravidlo – bez vody! Většina z nás má tendenci urychlit proces tání pomocí horké vody. Vlhkost ale může snadno probudit spící bakterie a podpořit jejich růst. Raději využijte speciálních programů mikrovlnné trouby. Jakmile jídlo povolí, vložte jej do lednice na 5 – 6 hodin.

A samozřejmě rozmrazené potraviny už nesmíte nikdy znovu zamrazit!