Kurkuma je jedno z nejoblíbenějších koření po celém světě díky svým mimořádným kulinářským a léčivým vlastnostem. Byla používána již v ájurvédské, indické i čínské medicíně po dlouhou dobu. Je specifická svou jedinečnou chutí i sytě žlutou barvou. Lidé ji často používají jako přírodní prostředek pro různé zdravotní problémy – respirační záležitosti, onemocnění jater, kožní problémy, vymknuté svaly, řezné rány a žaludeční problémy. Ale tím to nekončí! Kurkuma může být velice přínosná v boji proti problémům s trávením, různými typy infekcí, zánětů, stejně jako maligními nádory.
Proč je kurkuma tak důležitá pro naše zdraví a pohodu?
Kurkumin, efektivní složka kurkumy, má protizánětlivé, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti, které z něj činí perfektní přírodní řešení mikrobů, gastritidy, peptických a žaludečních vředů a infekce H. pylori. Tato životně důležitá látka má pozitivní vliv na DNA, buněčné přežití a na molekuly zánětu. Dokonce je kurkumin schopný snížit symptomy osteoartrózy, pokud denně budete užívat 200 mg kurkumy.
Další důležitou složkou je turmeron, známý jako bioaktivní prvek, který dokáže zlepšit funkce mozku a léčit Alzheimerovu chorobu tím, že opraví buňky v mozku.
Přírodní antibiotikum z kurkumy
Ingredience:
- 1PL kurkumy
- 100 g organického medu
Postup:
Obě ingredience vložte do sklenice a pečlivě promíchejte. Pokud máte chřipku, užívejte každou hodinu polovinu lžíce sirupu. Následující den si vezměte stejnou dávku, ale nyní každé dvě hodiny. Ve třetí den užívejte také polovinu lžíce směsi už jen třikrát denně. Předtím, než spolknete lék, se ujistěte, že jste ho nechali důkladně roztát v ústech. Neváhejte toto antibiotikum přidat do svého každodenního šálku čaje nebo mléka.
Líbil se vám dnešní článek o zázračné kurkumě? Nezapomeňte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.
Zdroj: feelhealthylife.com