Nejzdravější nízkotučné druhy masa, které si s chutí můžete dát i večer

Jakýkoliv zdroj bílkovin je dobrý, záleží, co se s nimi pak děje ve vaší kuchyni. Tím máme na mysli, jak je následně po jejich zakoupení zpracováváte. Výběr hlavně nízkotučných bílkovin vám pomůže cítit se dobře a bez výčitek si dopřát lahodné večeře i v pozdní části dne.

Steak ze svíčkové

Steak ze svíčkové je jak nízkotučný, tak velmi chutný. Vzhledem k tomu, že je svíčková méně tučná než jiné kusy hovězího masa, uchováte jeho chuť bez zbytečného zatížení nasycenými tuky.

Grilované kuře nebo krocan

Grilování pomáhá maximalizovat chuť bez přidaných složek, což znamená, že už tak chudá drůbež má méně sodíku než ochucené maso nebo kuře zalité slanou omáčkou či směsí.

Kuřecí stehna

Všechny části kuřete mohou být součástí výživné stravy a to i přesto, že se lidé všeobecně domnívají, že zdravá jsou pouze kuřecí prsa. Spíše se vždy jedná o přípravu, kdy se zrovna kuřecí stehna často smaží nebo koupou v různých marinádách. Přitom v sobě obsahují širokou směs výživných nenasycených mastných kyselin, vitamínů a minerálů jako je například železo.

Vepřová kotleta

Vepřová panenka je zdrojem nízkotučných bílkovin, kterou klidně můžete nahradit drůbež běžně podávanou na večeře. Překvapivě má nízký obsah nasycených tuků na jednu porci.

Ryby v plechovce

Jedna porce konzervovaných ryb vám může dodat 100% denního příjmu omega-3 mastných kyselin. Snižují riziko chronických onemocnění, pokud je konzumujete pravidelně. Vybírejte spíše ryby konzervované ve vodě nebo olivovém oleji, abyste omezili obsah sodíku na porci.

zdroj: www.goodhousekeeping.com