Vaření je velice choulostivé umění, ve skutečnosti je to jakási kombinace umění a vědy. Přesto, že možná nepatříte mezi veliké kuchaře, není důvod, abyste si vy a vaši přátelé nemohli užít skvělé jídlo. Pokud se tedy chcete stát výborným kuchařem, následujte několik tipů, které vám zaručí, že všem bude vaše jídlo chutnat a uspokojí je v mnoha ohledech. Chce to jen trochu praxe a vynalézavosti.
Solte zeleninu, abyste vytvořili skvělý křupavý salát
To platí především pro šťavnatou zeleninu, jako jsou rajčata a papriky. Ty mají tendence pouštět vodu a salát je pak vodnatý. Než je přidáte k ostatní zelenině, posolte je a nechte chvíli stranou.
Sýr začínejte grilovat při pokojové teplotě
To platí pro máslo, chléb i sýr. Proč? Protože máslo se bude rovnoměrně rozprostírat a sýr bude rovnoměrně tát. Už žádné připalování.
Dopřejte syrové cibuli studenou koupel
Někteří lidé považují syrovou cibuli za vynikající, zatímco jiní za příliš štiplavou. Připravujete-li jídlo, ke kterému patří syrová cibule, namočte ji na pár minut do studené vody, abyste omezili její intenzivní štiplavou chuť a mohli si ji vychutnat všichni.
Udělejte svým přátelům nejlepší šálek kávy s přidáním skořice a soli
Sůl lehce snižuje hořkost kávy a naopak skořice posiluje její chuť, kterou posouvá na další úroveň.
Zjemněte své maso
Možná si říkáte jak? Ve skutečnosti se nejedná o nic složitého, ale o způsob potírání masa směsí vaječných bílků a kukuřičného škrobu před jeho vařením. Výsledkem je pak jemná textura masa, která pomáhá rozkládat vlhkost a zabraňuje rozvaření.
Pamatujte si, že dezerty potřebují sůl
Sůl se nepoužívá jen k přípravě slaných pokrmů. Pamatujte si, že sůl je přírodní zvýrazňovač chuti, což znamená, že podporuje všechny chutě. Zvláště je důležité ji přidat do dezertů, aby vynikla jejich sladkost.
Jak se vám dnešní tipy líbily? Pokud ano, neváhejte je sdílet mezi svými přáteli a rodinou.
Zdroj: homehacks.co