Odborníci tvrdí, že je pro lidský organismus dobré konzumovat ryby alespoň jednou týdně. Pokud nastává období, kdy si je nemůžeme chytit čerstvé, vhodnou alternativou je nákup mražených. Jak ale zjistit, které jsou pro nás ty nejlepší? Je důležité znát několik triků, jak poznat, jestli jsou kupované potraviny vhodné ke konzumaci.
Ryby
- Všímejte si šupin, u čerstvých ryb se vždy lesknou a září
- Podívejte se rybě do očí, pokud jsou oči čisté, nezakalené, znamená to, že jsou velmi čerstvé
- Solené nebo uzené ryby musíte vždy rozříznout, abyste poznali jejich čerstvost
Máslo
Pamatujte, že čerstvé máslo je vždy bílé nebo žluté, nic mezitím.
Mléko
Bílé nebo nažloutlé mléko je to správné. Pokud má jinou barvu, znamená to, že je naředěno vodou nebo pochází od nemocné krávy.
Maso
Ujistěte se, že maso, ať už uzené nebo solené, vždy příjemně voní. Cítíte-li z nějakého důvodu, že to není to pravé, raději si jej nekupujte. Hovězí maso musí být červené, vepřové nebo telecí zase růžové a skopové by mělo být tmavě červené. Maso by nikdy nemělo lepit a nemělo by být příliš měkké.
Obrázky: Pixabay