Bez pečiva si život snad ani nedokážeme představit. Jeho výroba sahá až do starověkého Egypta a stále, i dnes, je součástí nejrůznějších pokrmů každý den. Ale bohužel, někdy se na náš chutný sendvič těšíme tak moc, že ignorujeme již rostoucí plíseň na pečivu a raději, než abychom si zašli koupit nový, plíseň odkrojíme a sníme zbylou čistou část. My vám ale dnes povíme, co se může stát, budete-li takto pokračovat.
Neexistuje nic jako „čistá“ část plesnivého chleba
Konzumace již plesnivého pečiva může být pro naše tělo velice nebezpečná. Plíseň je totiž typem houby a houba jako taková má své kořeny. Proto je celý kus pečiva prorostlý plísní. Jíst další plátek pečiva, který se jeví jako čistý, může být proto velmi nebezpečné.
Některé plísně jsou více nebezpečné než ostatní
Všimněme si, že plísně na sýrech nebo některých sójových omáčkách normálně jíme a to je také v pořádku. Jedná se totiž o zcela jinou formu plísně, než se vyskytuje právě na pečivu. Ta pro náš organismus představuje jisté ohrožení. Pokud ji totiž budeme jíst nepřetržitě a pokaždé nám bude líto vyhodit celý kus pečiva kvůli napadení plísní, můžeme na sobě zaznamenat příznaky otravy, jako je zvracení, bolest žaludku a poškození ledvin. Plíseň pak může být zvláště nebezpečná pro lidi s oslabeným imunitním systémem.
Nezapomeňte tyto důležité informace sdílet mezi svými přáteli a rodinou.
Zdroj: en.stories.newsner.com