Když se řekne pracovní pomůcky, gastronomie pravděpodobně nebude prvním odvětvím, které vás napadne. Spíše se vám v mysli vybaví stavebnictví, práce v průmyslu, svářečské kukly a ochranné rukavice. Ale i gastronomie je odvětvím, které vyžaduje používání pracovního vybavení. Bez kterých věcí se kuchyně a cateringové firmy neobejdou?
Bez čeho se v kuchyni neobejdete?
Mezi pracovní pomůcky, bez kterých se kuchař, pomocná síla v kuchyni či učni gastronomických oborů neobejdou, patří:
- pracovní obuv,
- pracovní kalhoty,
- rondony,
- čepice či jiné pokrývky hlavy,
- kvalitní nože.
Kuchaři tráví celé dny na nohou, takže kvalitní, pevná a odolná obuv je naprostým základem. Samozřejmě nesmí chybět ani pracovní uniforma a kvalitní vybavení v podobě prvotřídních nožů.
Catering stojí na kvalitní a spolehlivé přepravě
Podobně jako práce v kuchyni, i catering má svá specifika. Aby byly veškeré pokrmy chutné a v perfektním stavu, je potřeba zajistit prvotřídní podmínky pro jejich přepravu. Oblíbenou pomůckou, bez které se žádný catering neobejde, jsou praktické termoboxy. V nich můžete uchovat potraviny ve zmrzlém stavu a neriskovat jejich roztátí. Alkohol, ale i zmrzlé pochoutky, si tak udrží požadovanou teplotu a zajistí spokojenost hostů a další objednávky.
Nepodceňujte význam pracovních pomůcek
Stejně jako v jiných odvětvích, i kuchyně si zasluhuje úctu a dodržování pravidel. Ano, lze pobývat v kuchyni s nekvalitními pracovními pomůckami a vybavením, ale škodíte tím pouze sami sobě. Nepodceňujte význam pracovních oděvů a používání kvalitních pomůcek. Usnadníte si tím práci a ochráníte své zdraví.
Gastronomie vyžaduje nošení pracovních oděvů, obuvi i používání nezbytných pracovních pomůcek. Je-li náplní vaší práce pobývat v kuchyni, jistě víte, že ve společnosti kvalitního vybavení, jde práce lépe od ruky.
Zdroj obrázku: David Tadevosian / Shutterstock.com