Varovné příznaky přetížení žaludku škodlivými látkami

Nedostatek vlákniny a fermentovaných potravin v našem jídelníčku s kombinací nadměrného užívání antibiotik je hlavním důvodem problémů se žaludkem. Rovnováha užitečných bakterií v našem střevním traktu je pro celkové zdraví nezbytná, protože tyto bakterie bojují s toxiny a zároveň nás jich zbavují. Pokud se v našem střevním traktu nevyskytují, škodlivé látky se v těle mohou začít hromadit a způsobit tak závažné zdravotní potíže. Zde jsou tři příznaky, které naznačují přetížení žaludku a způsoby, jak se s nimi vypořádat.

Zánět

Nahromadění škodlivých látek v žaludku může mít za následek zánět celého těla. To dále může vést k bolestem těla, bolestem kloubů a dokonce i k autoimunitním poruchám.

Nerovnováha bakteriálního orgánu (mikrobiomu)

Mnoho studií ukázalo, že rovnováha v intestinálním mikrobiomu je klíčem pro ztrátu hmotnosti. Pokud se vám nedaří zhubnout, musíte řídit rovnováhu bakterií ve střevě, aby váš metabolismus správně fungoval.

Emoční problémy

Pokud jsou bakterie v žaludku nevyvážené, můžete se setkat s úzkostmi, depresemi, stresem a únavou.

A jaké jsou možnosti boje s těmito příznaky?

Probiotika

Probiotika jsou užitečné bakterie, které dokáží nastolit rovnováhu mikrobiomu. Mohou se konzumovat ve formě kapslí nebo prášků. Najdete je především ve fermentovaných potravinách – jogurtech a nakládané zelenině.

Prebiotika

Prebiotika jsou nestravitelnou složkou potravin, které podporují růst užitkových mikroorganismů ve střevech. Jsou bohaté na vlákninu a další důležité živiny, které dokáží řídit bakteriální orgán. Nejlepší prebiotika, která můžete jíst, jsou artyčoky, cibule, chřest, mrkev, pórek a česnek.

Antimikrobiální doplňky

Mohou porazit bakterie a parazity v našem žaludku a pomoci nám dosáhnout správné rovnováhy bakterií ve střevech. Silné antibakteriální potraviny, které dokáží vyčistit střevní trakt, jsou česnek, oregano, semínka grapefruitu a olivový olej.

Žádný cukr a mouka

Potraviny s vysokým obsahem cukru a mouky krmí bakterie v našem žaludku, takže je nutné se jim vyhnout, aby byl mikrobiom v rovnováze.

zdroj: www.naturalhealingmagazine.com