Rychlé vaření zeleniny, díky kterému zůstane šťavnatá a plná chuti

Pokud jste o tom nevěděli, existuje velice jednoduchý a rychlý způsob vaření zeleniny. Jakékoli, i té nejtvrdší. Hlavní výhodou je nejen rychlost vaření, ale i to, že připravená zelenina zůstane šťavnatá a bude mít bohatou chuť. Ukážeme vám, jak na to. Věříme, že tento způsob ocení nejedna hospodyňka.

Doba vaření záleží na množství zeleniny

Doba vaření je závislá na množství a tvrdosti připravované zeleniny. Ale i přesto je třeba poznamenat, že doba zpracování nezabere více než pár minut. Dokonce i červená řepa nebude potřebovat více jak 10 minut. A jak na to? Zeleninu omyjte a čistou vložte do plastového sáčku. Nalijte asi 100 ml vody a zavažte. Párátkem nebo špendlíkem vytvořte do sáčku několik malých dírek a umístěte na talíř vhodný k ohřívání v mikrovlnné troubě. Nastavte čas na 10 minut a zapněte na maximální výkon.

Totéž můžete udělat i s mrkví nebo bramborami. Čas si samozřejmě můžete nastavit na kratší intervaly a pokaždé zeleninu zkontrolovat. Popřípadě přidat další dobu vaření v mikrovlnné troubě stejným způsobem. Připravenost zeleniny můžete kontrolovat pomocí párátka, kdy do jednotlivých kusů trochu píchnete.

Obrázky: Pixabay