Vánoční perníčky připravuje před svátky snad každá rodina. Spousta z nás se na ně vrhá několik týdnů před Štědrým dnem, aby v ten správný čas byly měkké a drobivé tak akorát. Tajemství ale nespočívá v těstě nebo ve způsobu pečení, ale především v jejich skladování. A my bychom vám dnes rádi tento trik prozradili.
Nezdobte perníčky hned po upečení
Jen velmi málo lidí ví, jak správně perníčky skladovat, aby nebyly na Štědrý den vysušené a tvrdé. V případě tradičního receptu na perníčky je těsto po upečení tvrdé a musí nejprve změknout. Jakmile je upečete, nechte je zcela vychladnout a až poté je vložte do uzavíratelné krabičky na 2 – 3 týdny. Pak teprve zdobte.
Skladování perníčků
Skladování již ozdobených perníčků je velmi podobné. Jde o to, aby byly uchovány ve vzduchotěsné nádobě a vydržely tak co nejdéle měkké. Může to být jak plastová nádoba, tak i kovová nebo skleněná. Nechte na chladném, tmavém místě.
Obrázky: Pixabay