Snadný a rychlý způsob vaření zeleniny, který udržuje potraviny šťavnaté a plné chuti

Jedná se o velice jednoduchý a rychlý způsob vaření zeleniny. Věřte nebo ne, největším pomocníkem vám bude mikrovlnná trouba, jež se může pyšnit nespornými výhodami, a sice takovými, že zelenina bude uvařená během pár minut a zároveň zůstane šťavnatá s bohatou chutí.

Doba přípravy

Je třeba poznamenat, že doba zpracování přímo závisí na množství zeleniny, ale například i pro přípravu řepy, která se jindy vaří velice dlouho, vám nyní postačí asi 10 minut.

Jak vařit zeleninu v mikrovlnné troubě

  • Nejprve vložte zeleninu do plastového sáčku.
  • Poté přidejte do pytlíku asi 100 ml vody a pevně uvažte.
  • Párátkem vytvořte na několika místech malé dírky a umístěte do hlubšího talíře vhodného pro ohřev v mikrovlnné troubě.
  • Nastavte časovač na 10 minut na maximální výkon.
  • Pomocí jehlic zkontrolujte měkkost zeleniny.
  • Nezapomínejte, že doba vaření musí být přímo úměrná množství zeleniny.

Jak se vám dnešní metoda vaření zeleniny líbila? Pokud ano, neváhejte ji sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: interesno.fun