Oloupat pomeranč nebo mandarinku, aniž by na našich rukou zůstaly stopy oranžové barvy a lepivé šťávy, se může zdát téměř nemožné. Ve skutečnosti vám stačí jen nožík a lžíce, abyste se slupky nemuseli ani dotknout a přesto citrus oloupali raz dva.
Krok č. 1
Umístěte pomeranč nebo mandarinku na tvrdý povrch a položte na citrus dlaň. Otáčejte s plodem 10 – 20 sekund, jako kdybyste jej masírovali. Tímto způsobem slupka změkne a půjde lépe odstranit.
Krok č. 2
Od horní části proveďte horizontální řez nožem, jako kdyby plod visel na stromě. Stačí jen pár centimetrů.
Krok č. 3
Nyní si vezměte na pomoc lžíci a umístěte ji pod slupku. Podle vytvořeného řezu slupku pomeranče svlékněte shora dolů.
Obrázky: Pixabay