Pokud neradi plýtváte jídlem, zřejmě vám ukápne slza pokaždé, kdy musíte vyhodit ztvrdlý kousek chleba nebo plesnivý rohlík. Abyste se takovým situacím nadále vyhnuli, naučíme vás, jak uchovat pečivo čerstvé až 6 měsíců a nevyhazovat jej. Ušetříte své nervy i peněženku.
Zmrzlé pečivo v sáčku
Pravděpodobně už roky používáte metodu zmrazování pečiva, aby vám zůstalo co nejdéle čerstvé, pokud nakoupíte větší množství. Výsledky ale bývají často zklamáním, i když to na první pohled nemusíte vidět. Pekařské zboží se obvykle ukládá do mrazicího boxu ve vlastním obalu nebo do slabého nylonového sáčku, což způsobuje, že pečivo získává zmrzlé vrásky. Nic chutného.
Jak dobře zmrazit pečivo?
Nyní, když víte, jak pečivo nemrazit, je čas se naučit, jak uchovat jeho konzistenci i chuť co nejdéle. Pravidlem číslo jedna je krájení chleba do 24 hodin po vyjmutí z obalu. Nejlepších výsledků dosáhnete, když si ráno v pekárně koupíte čerstvé pečivo a jakmile se vrátíte domů, nakrájíte polovinu na plátky. Poté vezměte plech na pečení, na kovový povrch položte pečicí papír, do řad rozprostřete nakrájené pečivo a vložte do mrazáku. Nemusíte pečivo ani ničím zakrývat. Jakmile zmrzne, můžete jej uložit do sáčku. Vytlačte z něj všechen vzduch, dobře uvažte a opět umístěte do mrazáku, dokud jej nebudete zase potřebovat.
Až si budete chtít dát plátek čerstvého pečiva, jednoduše vyjměte z mrazáku takové množství, jaké budete ten den potřebovat. Nejlepších výsledků dosáhnete, necháte-li pečivo rozmrazit při pokojové teplotě.
Obrázky: Pixabay