Vepřová panenka plněná zeleninou a sýrem. Výtečná chuť za méně než 45minut!

Jedná se kousek vepřové panenky, která je nařezaná do hřebenového tvaru a naplněná zeleninou a sýrem. Tento netradiční recept je velmi jednoduchý a navíc je skvělou volbou jak rodinnou večeri tak i na slavnostní oběd.

Co budeme potřebovat?

  • 750 g vepřového panenky
  • 5 PL grilovacího koření
  • 2 PL hořčice
  • 100 g cibule
  • 2 PL slunečnicového olej
  • 100 g žampionů
  • Sůl a černý pepř
  • 3 PL červeného vína
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1/2 ČL jablečného octu

Postup:

1/ Nejprve maso důkladně očistěte, vysušte a nařezejte. Pamatujte, aby řezy měly sahat do 3/4 masa. Vzdálenost mezi jednotlivými řezy by neměla přeháhnout 2 cm.

2/ Maso vložte do hlubší misky a připravte si marinádu z horčice a grilovacího koření. Nezapomeňte dát marinádu do záhybů, aby bylo maso rovnoměrně ochucené. Maso dejte poté na 2 hodiny odpočinout do lednice.

3/ Nakrájejte na kroužky cibuli, přidejte sůl, koření a jablečný ocet. Cibuli byste takto měli nechat odpočinout cca 10 min. Mezi tím si už jen nakrájejte na plátky žampióny a brambory.

4/ Po 2 hodinách můžete připravenou zeleninu vložit do panenky

Poté už stačí pouze posolit, lehce potřít olejem a vložit do vyhřáté trouby na cca 200°C na 45 minut. Po této době maso vyndejte a napňte ho ještě tvrdým strouhaným sýrem a nechte dopéct na 5-10minut a můžete podávat.

Přejeme dobrou chuť!

zdroj: takprosto.cc