Jedná se kousek vepřové panenky, která je nařezaná do hřebenového tvaru a naplněná zeleninou a sýrem. Tento netradiční recept je velmi jednoduchý a navíc je skvělou volbou jak rodinnou večeri tak i na slavnostní oběd.
Co budeme potřebovat?
- 750 g vepřového panenky
- 5 PL grilovacího koření
- 2 PL hořčice
- 100 g cibule
- 2 PL slunečnicového olej
- 100 g žampionů
- Sůl a černý pepř
- 3 PL červeného vína
- 100 g tvrdého sýra
- 1/2 ČL jablečného octu
Postup:
1/ Nejprve maso důkladně očistěte, vysušte a nařezejte. Pamatujte, aby řezy měly sahat do 3/4 masa. Vzdálenost mezi jednotlivými řezy by neměla přeháhnout 2 cm.
2/ Maso vložte do hlubší misky a připravte si marinádu z horčice a grilovacího koření. Nezapomeňte dát marinádu do záhybů, aby bylo maso rovnoměrně ochucené. Maso dejte poté na 2 hodiny odpočinout do lednice.
3/ Nakrájejte na kroužky cibuli, přidejte sůl, koření a jablečný ocet. Cibuli byste takto měli nechat odpočinout cca 10 min. Mezi tím si už jen nakrájejte na plátky žampióny a brambory.
4/ Po 2 hodinách můžete připravenou zeleninu vložit do panenky
Poté už stačí pouze posolit, lehce potřít olejem a vložit do vyhřáté trouby na cca 200°C na 45 minut. Po této době maso vyndejte a napňte ho ještě tvrdým strouhaným sýrem a nechte dopéct na 5-10minut a můžete podávat.
Přejeme dobrou chuť!
zdroj: takprosto.cc