Všichni víme, že citróny patří mezi jedny z nejzdravějších plodů na světě. Jsou plné minerálů a vitamínů, jako jsou C, A, B1, B6, hořčík, bioflavonoidy, kyselina listová, pektin, fosfor, draslík a vápník. Pravidelná konzumace citrónů a jejich šťáv bude mít pozitivní vliv na žaludek, játra, střeva i imunitu. Ale co jejich kůra?
Citrónová kůra je plná esenciálních olejů, které zklidňují krevní cévy a mají protizánětlivé vlastnosti, což je skvělé pro neutralizaci nervové bolesti. Zde jsou dva způsoby, jak citrónovou kůru nejlépe použít.
Metoda č. 1
Oloupejte citrónovou kůru, ale dejte si pozor, abyste odstranili skutečně jen žlutou část, ne bílou. Naneste na postižené místo na těle a zajistěte obvazem. Nechte působit alespoň 2 hodiny.
Metoda č. 2
Odstraňte kůru ze dvou citrónů a vložte do skleněné nádoby. Zalijte olivovým olejem a nechte uležet na 2 týdny. Poté vezměte obvaz, ponořte do nálevu a umístěte na bolestivé místo. Na noc zajistěte obinadlem.