Třesně jsou nejen chutné, ale i zdravé. Zde je několik důvodů, proč byste je měli zařadit do svého jídelníčku

V létě se mnoho lidí snaží jíst ovoce a zeleninu častěji, protože tělo po zimě touží po vitamínech a antioxidantech. Jednou z nejchutnějších možností jsou právě třešně. Přestože se jim spousta lidí vyhýbá kvůli projímavým účinkům, jež způsobují nadýmání, stále patří mezi populární ovoce, které právě v létě mají své místo ve vaší stravě.

Prevence cukrovky

Odborníci se domnívají, že glykemický index třešní je velmi nízký, takže je lze jíst bez obav z rizika rozvoje cukrovky. Kromě toho tyto bobule pomáhají snížit touhu po sladkém.

Hubnutí

Málokdo ví, že konzumace třešní pomáhá zbavit se tukových zásob. Údajně také pomáhají bojovat se stávajícími problémovými oblastmi. Proto i při dietě můžete jíst třešně, ať už vás trápí tukový prstenec kolem pupíku nebo nadbytečná kila kvůli větším stehnům či hýždím.

Lepší spánek

Málokdo ví, že konzumace těchto lahodných bobulí má pozitivní vliv na melatonin. Z tohoto důvodu se spánek může normalizovat a budete spát lépe. S jejich pomocí se tělo zcela zotaví a zregeneruje.

Zdraví mozku

Zvláštní výhodou třešní je, že jsou cenným zdrojem antioxidantů, které pomáhají předcházet nevratným mozkovým procesům. Proto jsou třešně klasifikovány jako produkty snižující riziko demence a Alzheimerovy choroby.

Kardiovaskulární systém

Konzumace třešní má pozitivní vliv na srdce. Jejich pravidelné užívání snižuje riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice. Třešně také snižují hladinu špatného cholesterolu.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Webmd.com, Healthline.com