Pečivo a hubnutí jdou k sobě i navzdory sacharidům. Jen je třeba dodržovat pravidla

První věc, na kterou lidé, kteří touží zhubnout, myslí, je omezení počtu sacharidů. Pečivo je proto nejznámějším viníkem přibírání nebo nemožnosti shodit přebytečná kila. Ale nepropadejte panice, chléb nemusí stát v cestě k vaší vysněné postavě.

Pečivo a hubnutí jdou k sobě

Pečivo se při hubnutí považuje za nepřítele číslo jedna. Zeptejte se každého, kdo se zajímá o zdravou výživu a navštěvuje posilovnu. Přesto krajíc chleba není tak špatný, jak se obecně tvrdí. Když se lidé snaží zkrotit svou váhu, často pečivo vynechávají ze stravy nebo jej nahrazují celozrnným pečivem. Ale co se týká sacharidů, mezi bílým a hnědým pečivem není vůbec žádný rozdíl. Hnědé pečivo obsahuje více vlákniny, což může zvýšit pocit sytosti.

Rozhodující je celkový počet ingrediencí

Dívejte se na přísady obecně, rozhodující je celkový počet ingrediencí, nikoli jednotlivé části. Pečivo samo o sobě není viníkem, ale to, co si na něj dáváte. Pokud tedy chcete kromě tréninku zhubnout změnou stravovacích návyků, neomezujte se na tvrzení, že je pečivo špatné. Samozřejmě to neznamená, že při hubnutí můžete jíst neomezené množství pečiva, jen chceme upozornit, že není nutné jej zcela vynechat, abyste konečně zhubli, protože to lze stejně dobře i s ním.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Manners.nl