Nesobecký pošťák se ve volném času věnuje šlechetné činnosti. Špinavou práci bere jako svou povinnost

Co děláte ve svých dnech volna? Většina z nás se snaží do svého volna zahrnout především relaxaci, odpočinek, regeneraci, někdy také domácí práce, které se nestihly během pracovního týdne nebo se věnujeme svým koníčkům. Tento pošťák ale dělá něco mimořádného – čistí náhrobní kameny padlých vojáků.

Své volno věnuje ušlechtilé práci

Clarence Hollowell pracuje jako listovní doručovatel na Floridě. Roznáší poštu šest dní v týdnu a jeden den volna věnuje na pomoc své komunitě. Bez ohledu na počasí, v jakoukoli roční dobu, se pouští do úklidu náhrobních kamenů padlých vojáků.

Uctění památky padlých

Každou neděli a všechny svátky vynakládá neuvěřitelné úsilí, aby uctil jejich památku. Šedesátiletý veterán každý týden vyrazí na zanedbaný hřbitov ve svém okolí, aby provedl údržbu. Obvykle si vybírá hroby vojáků, kterým bylo 18 – 20 let a neměli možnost vrátit se ke svým rodinám.

To ale není všechno

Jeho další kroky jsou však ještě více neobvyklé. Vyhledává si vojáky na webových stránkách Ancestry.com, aby o nich zjistil více a byl jim blíže. Důkladné vyčištění každého náhrobku trvá zhruba 2 – 3 týdny. Clarence je pečlivý, nakupuje speciální čisticí přípravky a vybírá si nástroje, z nichž každý má svou speciální funkci. Například používá plastovou škrabku k odstranění plevele, měkký zubní kartáček na malé plochy a také vodu.

Jaké jsou jeho důvody?

Na otázku, proč to dělá, Clarence vysvětlil, že věří, že je to jeho povinnost. Tvrdí, že vojáci obětovali své zítřky, aby on mohl mít ty své. Clarence je úžasný člověk, který se rozhodl pro nesobeckou práci ve svém vlastním volnu a my si z něj můžeme vzít příklad v každém ohledu.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: People.com