Umírající seniorka v hospicové péči otevřela oči, když zaslechla hlas přítelkyně, kterou nikdy neviděla

Stará žena odkázaná na hospicovou péči otevřela oči, aby pohlédla na dívku, kterou nikdy předtím ve svém životě neviděla. Poté natáhla dlaň, aby pomalu uchopila ruku ženy, která jí v posledních letech pomáhala necítit se tolik sama. Poznala pouze její hlas.

Studentka se chtěla rozloučit

Keslar, studentka prvního ročníku vysoké školy žijící ve Virginii, se toužila rozloučit s jedním ze svých nejdražších přátel, 92letou stařenkou Jean Peck, která je již 2 roky odkázána na hospicovou péči. Náhle nasedla do letadla a odletěla až do New Yorku, jen aby mohla Jean vidět.

Krásné a blízké přátelství

Keslar a Jean si vytvořily za poslední 2 roky krásné a blízké přátelství. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se obě ženy alespoň jednou viděly. Jenže ony se nikdy předtím nepotkaly, protože každá žila v jiném státě. S příchodem sociálních sítí se však možnosti rozšířily a přátele si můžeme tvořit i skrze internet.

Jean byla jediná, kdo odpověděl

Keslar a Jean se však nejdříve seznámily prostřednictvím korespondence. „Psaly jsme si docela často, měly jsme toho hodně, o čem si povídat,“ vypráví Keslar. Mladá žena našla svou přítelkyni uprostřed koronavirové pandemie. Napsala více než 100 dopisů do několika pečovatelských domů, ale pouze 92letá žena byla jediná, kdo odpověděl.

Stařenčin stav se zhoršil

Jeanina rodina následně Keslar informovala, že se její stav zhoršil, již na nikoho nereagovala. Keslar se rozhodla svou přítelkyni navštívit. Všichni byli šokováni, když si Keslar sedla k Jeanině posteli a začala na ni mluvit, zatímco žena pomalu otevřela oči. Vzala dokonce Keslar za ruku. „Začala jsem na ni mluvit a ona pomalu otevřela oči. Reagovala na mou přítomnost a já jsem jen seděla a mluvila na ni,“ vzpomíná Keslar. Jean poté zemřela, nicméně Keslar si ji uchová v paměti už navěky.

Úvodní obrázek: Se souhlasem Keslar, Zdroj: Wsaz.com