Přírodní repelent, který komáři absolutně nesnáší. Velmi účinný, nenákladný a šetrný k pokožce

Kousnutí komárem může na vašem těle zanechat svědivé šrámy a způsobit alergické reakce. Repelent proti komárům hmyz nezabije, ale vůně jednotlivých přísad ho odpuzuje. Komerční repelenty proti komárům obvykle obsahují syntetické chemikálie, které mohou způsobit podráždění kůže a vyrážku. Přírodní repelenty proti komárům odpuzují hmyz pomocí vůně esenciálních olejů, které jsou bezpečné pro citlivou pokožku.

Přírodní ingredience pro repelenty proti komárům

Jako repelent proti komárům lze použít několik přírodních esenciálních olejů, včetně skořicového oleje, citronelového oleje, mátového oleje, šanty kočičí, eukalyptového oleje, levandulového oleje, neemového oleje, oleje z citronové trávy, sojového oleje, oleje z čajovníku, geraniového oleje, tymiánu a rozmarýnový olej. Komáry také odpuzuje vůně citronové šťávy a octa, ale s octem opatrně, může podráždit pokožku. Chcete-li jej použít jako repelent proti hmyzu, nastříkejte jablečný ocet do venkovních prostor.

Jak vyrobit přírodní repelent proti komárům

Receptury na repelenty proti komárům se skládají z tekuté báze a esenciálních olejů. Postupujte následujícím způsobem:

Budete potřebovat půl šálku destilované vody, půl šálku vilínu, lihu nebo octa a 30 až 40 kapek esenciálního oleje dle vašeho výběru. Alkohol může být dráždivý, pokud se nastříká na pokožku, a vilín je nejjemnější volbou pro spreje. Kombinací esenciálních olejů vytvořte vlastní vůni. Nalijte ingredience do rozprašovače. Protřepejte, abyste je spojili, a podle potřeby nastříkejte. Před každým použitím byste měli lahvičku znovu protřepat, protože oleje a tekutina se časem oddělí.

Úvodní obrázek: Shuttertock, Zdroj: Masterclass.com