Skořice a její obrovský potenciál pro vaše rostliny. Každý zahrádkář se bude pyšnit gigantickou úrodou

Skořice je aromatickým a nenahraditelným kořením využívaným pro přípravu mnoha pokrmů, a to nejen sladkých ale i slaných. Její vůně a chuť jsou nenahraditelné. Využívat její potenciál pouze v kuchyni by však byla veliká škoda. Málokdo totiž ví, že stejně užitečná může být i na zahradě.

Odpuzuje škůdce

Škůdci jsou bohužel neodmyslitelnou součástí každé zahrady. Stále je nutné proti nim bojovat. Chcete-li vyhrát, mravenci, komáři a mouchy nenávidí vůni skořice. Posypte skořici kolem rostlin a budete mít klid vy i vaše zahrada.

Vyléčí poškození

Zlomené větvičky nebo utržená stébla se dají zacelit. Stačí je posypat skořicí a rány se znovu zacelí. Skořice je lékařem vaší zahrady.

Bojuje s plísněmi

Když si všimnete plísňových skvrn na listech rostlin, můžete s infekcí bojovat s pomocí skořice. Do jednoho litru vody dejte 3-4 lžíce tohoto aromatického koření. Nechte přes noc působit. Rostliny můžete rosit vzniklým roztokem, ale ne více než dvakrát týdně.

Pomáhá kořenům

Je skvělá pro rozvoj kořenového systému. Pokud chcete uříznutou nať nechat zakořenit, posypte řez skořicí. Zlepší a urychlí proces.

Chrání poupata

Vlhká poupata často chytají plíseň a hynou dříve, než stihnou vykvést. Skořice tomu dokáže zabránit. Stačí poupata kořením posypat.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Gardenersworld.com