Špatné odbočení řidiče zachránilo rodině život. Díky jeho okamžitému zásahu bezpečně unikli plamenům

Tomu se říká být ve správný čas na správném místě. Nebo snad osud? Muž kolem druhé hodiny ranní náhodou odbočil do špatné ulice, když si na verandě jednoho z domů všiml požáru. Okamžitě zastavil a běžel varovat obyvatele uvnitř. Snažil se upozornit každého, kdo by mohl pomoci. Situace byla zachycena na kameru nainstalovanou na hořícím domě.

Verandu pohlcují plameny

O chvíli později vyběhnou s křikem 3 děti, zatímco verandu pohlcují plameny. Poslední sourozenec, nejstarší bratr, se vyřítí minutu za nimi. Jejich rodiče v té době nebyli doma, protože matka řešila nouzovou rodinnou situaci mimo stát a jejich otec pracoval. Rodina přežila, ale bohužel 5 ze 7 psů takové štěstí nemělo.

Při požáru zahynuli. O to smutnější zpráva je, že se jednalo o emočně podpůrná zvířata. „Řekli mi, že schody, kterými jsme se dostali dolů, chvíli poté začaly hořet. Takže si nemyslím, že by to stihli a dostali se ven,“ řekl nejstarší sourozenec.

Rodina neměla pojištění

Majitel domu uvedl, že kvůli jistým problémům neměla rodina pojištění, což z nich vlastně udělalo bezdomovce. Jejich sousedé však založili internetovou sbírku, aby jim pomohli pomohli v zoufalé situaci. Celková výše vybraných peněz dosahovala kolem 660 000 Kč. Mezitím rodina žila v zapůjčeném obytném voze. Všichni jsou obyvatelům města velice vděční, jejich podpora byla ohromující.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Toofab.com