Maličkosti, které vytvoří útulný a příjemný domov bez zásahu profesionálů

Jistě každý z nás občas listoval časopisem o bydlení a nacházel krásné interiéry, které ale vypadaly trochu sterilně. Jakoby je nikdo neobýval. Sice skvěle můžete studovat detaily a nechat se inspirovat, ale pocit útulného prostoru v nich nenacházíte. To proto, že si pohodlí v domě nemůžete koupit, musíte si jej vytvořit. A to můžete i bez profesionálů. Zde je několik jednoduchých triků, jak si velký i malý byt vybavit tak, abyste měli útulný a příjemný domov.

Čerstvé květiny

Váza s čerstvými květinami pomůže vytvořit příjemnou atmosféru a svěžest v domácnosti.

Vhodné osvětlení

Správné osvětlení je základ. V každé místnosti byste si měli vybrat vlastní osvětlení – slavnostní, večerní, romantické, intimní nebo běžné pro každý den. Vyvarujte se přepínačů, které automaticky plynule nastavují jas lampy. A pamatujte si jedno – nástěnná světla v kombinaci s podlahovými světly vypadají vždy lépe než stropní lustry.

Zimní a letní závěsy

Vyberte sady závěsů pro zimní a letní období. Jakmile se dostaví chlad, pověste si závěsy z vlny a sametu v teplých barvách. Okamžitě ucítíte, jak se místnost změní. Pro letní sezónu vyberte záclony z lehkých látek v rozmanitých barvách.

Přehoz přes gauč

Deka vám pomůže se zahřát při studených večerech. Přehoďte deku přes pohovku a položte na ni pár dekoračních polštářů. Ve vašem obývacím pokoji bude mnohem útulněji.

Příjemná vůně

Domácnost by měla příjemně vonět. Tím myslíme především čerstvou vůni, kterou zajistíte například sáčky s voňavými sušenými bylinkami nebo esenciálními oleji. Citrusová vůně, vanilka, skořice, levandule a bergamot vás nebudou dráždit, ale naopak, upraví váš nervový systém a vy se budete cítit klidně.

Ve čtení článku pokračujte na další stránce