Nálezce opuštěné fenky byl naprosto zděšen jejím zevnějškem. Neuvěříte, jak vypadala, když byla konečně zachráněna!

Nebohá Rosie měla tak silně zacuchanou srst, když byla nalezena záchranáři, že se mohla sotva pohnout. Plazila se po lesní stezce a její vyděšený výraz byl jen tak tak vidět. Oči měla zcela zakryté pod vrstvou chlupů. Její končetiny byly těžké pod nánosem přebytečné srsti, že nemohla ujít ani krok. Když její nálezce kontaktoval organizaci pro záchranu zvířat, byl jejím stavem naprosto šokován.

„Bylo to hrozné. Vůbec se nedalo určit, kde má hlavu a kde ocas. Je celkem jisté, že ji někdo zanechal v lese. Zdá se, že se její zdravotní stav zhoršil a majiteli již přerostl přes hlavu, tak se rozhodl ji opustit,“ potvrdil zachránce. Ale i přesto všechno byla Rosie stále přátelské a milující štěně, nekladla žádný odpor k následné koupeli a stříhání, které tak nutně potřebovala.

Ovšem když byly všechny přebytečné chlupy odstraněny, veterinář si uvědomil, že nadměrně zacuchaná srst nebyl jejím jediným problémem. Ze všech zarostlých chlupů měla podrážděnou pokožku, většinu zubů vypadanou a trpěla hrozivým onemocněním ledvin. Původní majitel zřejmě nezvládal starost o takto nemocné stvoření a rozhodl se situaci řešit tím nejhorším způsobem.

„Nemocná musí být nejméně rok, možná i déle. Ale teď, když je schopná chodit, běhání venku po trávě jí dělá mnohem lépe, získává svaly a navzdory problémům s ledvinami, má úžasnou chuť k jídlu.“ Konečně se objevili i dokonalí „rodiče“, kteří si Rosie osvojili. „Je to sladká holčička a jsme velmi šťastní, že se jí dostalo pomoci, kterou tolik potřebovala. Nyní má domov, kde bude milována až do konce svého života.“

Jak se vám dnešní příběh se šťastným koncem líbil? Neváhejte jej sdílet ve svém okolí a připomenout tak lidem, že psi jsou živá stvoření, která potřebují péči i v tom nejhorším období.

Zdroj: addictingstories.org