Potraviny, které přirozeným způsobem snížují cukr v krvi

Cukrovka je závažným onemocněním, které může nastat ve chvíli, kdy hladina cukru nebo glukózy v krvi je tak vysoká, že ovlivňuje celkové zdraví našeho těla. Příčinou je neschopnost slinivky produkovat dostatek inzulínu, který mění glukózu na energii, což vede k tomu, že glukóza zůstává v krvi a hladina cukru se tak zvyšuje. Přesto, že je cukrovka nevyléčitelnou nemocí, my vám dnes ukážeme, jak snížit hladinu cukru v krvi zcela přirozeně a zůstat tak zdravými i přes toto onemocnění.

Ingredience:

  • 2 mrkve
  • 2 hrsti špenátu
  • 1 jablko (nejlépe zelené)
  • 2 stonky celeru

Postup:

Jablko a mrkev oloupejte a všechny složky důkladně omyjte. Z jablka vyjměte jádra a vše rozmixujte, dokud se nevytvoří jednotná směs. A je hotovo, váš nápoj je připraven ke konzumaci. Pijte každé ráno nalačno.

Zdravotní výhody jednotlivých složek nápoje

  • Špenát – obsahuje vápník, vitamín A a C, beta-karoten, nitráty pro snížení množství kyslíku v buňkách potřebné pro energii.
  • Celer – je bohatý na draslík a hořčík pro léčbu vysokého krevního tlaku, pomáhá s problémy kostí a kloubů, které jsou běžné u diabetiků.
  • Mrkev – obsahuje veliké množství antioxidantů, výskyt beta-karotenu je přeměněn na vitamín A, což je základní vitamín při léčbě cukrovky.
  • Zelené jablko – oplývá kyselinou jablečnou, jež snižuje hladinu cukru v krvi.

Jak se vám tento jednoduchý, ale účinný recept zamlouvá? Neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou jako prevenci před vznikem cukrovky.

Zdroj: organicsolutionsportal.com