Toužíte-li po čisté a zářivé pleti, je třeba myslet nejen na pravidelnou péči, ale také na to, co jíme. Existují totiž určité potraviny, které způsobují akné a my tak nemáme šanci zbavit se otravných pupínků i přes veškeré nákupy těch nejdražších kosmetických přípravků. Zde je seznam potravin, které byste měli omezit nebo se jim zcela vyhnout.
Sůl
Konzumace velkého množství soli dehydratuje naši pokožku a vede k tvorbě otoků. Naše tělo tak nebude mít dostatek síly s akné bojovat. Zlepšit pleť a udržet pokožku hydratovanou můžete pomocí vlašských ořechů, které obsahují vitamín E, vápník a železo.
Mléko
Mléko a mléčné výrobky jsou plné hormonů a jejich vstřebávání do kůže vede ke vzniku akné. Pomůžete si konzumací brokolice, která obsahuje vitamíny A, B, C, E a K, jež uvolňují pokožku a činí ji mladší.
Pečivo a rafinované obiloviny
Tyto produkty zvyšují inzulín v těle, což podporuje špatný stav pleti, na které vyskáčou v nadměrném množství červené pupínky. Skvělou náhražkou může být hnědá rýže, jež je plná bílkovin a vitamínu B.
Mušle
Mušle, škeble, krabi a humři uzavírají póry a jsou příčinou akné. Tuňák nebo sumec jsou mnohem lepší volbou pro vaši pleť. Jsou bohaté na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny a neuzavírají póry, což znamená, že pokožka může volně dýchat.
Alkohol
Víno, pivo a sladké koktejly jsou sice skvělými společníky na večírcích, ale dehydratují pokožku a mohou vést ke vzniku vrásek. Chcete-li osvěžit pleť, jezte avokádo plné vitamínu E.
Kolik péče své pleti věnujete vy? Dejte nám vědět své názory do komentářů a neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.
Zdroj: healthyfoodhouse.com