Triky, jak zmírnit oteklý obličej a během chvíle získat opět svěží vzhled

Nateklý a odulý obličej může být příčinou několika faktorů, jako je zadržování vody, nárůst hmotnosti nebo také hormony. Přestože neexistuje žádný zázrak ani magická pleťová maska, která by okamžitě odstranila otoky z vašeho obličeje, můžete se obrátit na jisté triky, které odulost ve tváři pomohou zmírnit.

Namočte si obličej

Nejprve naplňte umyvadlo vodou a přidejte několik kostek ledu a 1/3 šálku přírodního lískového ořechu. Tvář zcela ponořte do lázně a vyčkejte několik vteřin. Opakujte 10x. Možná to zní trochu zvláštně, ale skutečně to funguje. Studená voda totiž smršťuje kapiláry a podporuje odvodnění, zatímco protizánětlivé vlastnosti lískového oříšku pomohou snížit otoky.

Mletá káva

Kofein vylučuje toxiny z pokožky a zvyšuje krevní oběh. Vyčistěte si tedy obličej mletou kávou. Drhněte a poté důkladně opláchněte.

Pytlík s ledem

Pokud se necítíte na to, abyste ponořili svůj obličej do ledové vody, zkuste mírnější metodu. Zabalte několik kostek ledu do ručníku a aplikujte na obličej. Nechte působit 10 – 15 minut. Jakmile ale budete cítit pálení, ihned odstraňte.

Jezte hydratační jídlo

Potraviny, které jíte nebo nejíte, se mohou přímo promítnout na stavu vaší pokožky. Hydratace je klíčem k odstranění nadýmání obličeje, protože v opačném případě dehydratace zvětšuje krevní cévy, to vede k zadržování vody a tím i k otokům. Celer, meloun, okurky, to jsou skvělé volby.

Začněte používat své prsty

Důkladná masáž může pomoci eliminovat otoky obličeje. Masáž tváře stlačuje přebytečnou tekutinu směrem dolů do lymfatických uzlin v krku. Nejprve použijte zvlhčovač nebo olej a poté začněte masírovat. Nebo si můžete dopřát profesionální masáž.

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud ano, neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: womenworking.com