Škodlivé zvyky, které mohou způsobit snížení libida

Už je to skoro věčnost, co jste neměli pohlavní styk a v podstatě zjišťujete, že vás to ani moc netrápí. Ale když se nad tím zamyslíte, je tu evidentně nějaký problém, proč tomu tak vůbec je. Mohli jste snad udělat něco, čím jste poškodili své libido?

Nedostatek odpočinku a spánku

Pokud si nedopřáváte dostatek kvalitního spánku, lehce se může stát, že se vám úterý zamění za středu a středa za čtvrtek a vy už ani nevíte, čí jste a kde jste. Hladina kortizolu a tedy i vaše libido, mohou trpět.

Konzumace velkého množství sodíku

Nemáte-li sex, uspokojit vás pak může pouze jídlo. Pytlík slaných chipsů u televize může být jistou alternativou, ale upřímně dost kontraproduktivní. Nadměrné množství sodíku může zvýšit krevní tlak a tím snížit průtok krve v těle v oblastech, jako je pánev.

Nedostatek lásky k sobě samému

Sebevědomí v ložnici může mít nepříznivý dopad na vaši ochotu mít sex. Je jasné, že kvůli jisté nespokojenosti s vaším vzhledem nebo výkonem se v budoucnu budete snažit sexu vyhýbat, ale pochopte, že nemusíte mít sex s někým, s kým se cítíte nepříjemně. Být s někým, kdo vás přitahuje a u koho jste si jistí, že přitahujete i vy jeho, vám umožní být uvolněnější během pohlavního styku.

Příliš mnoho večírků

Nadměrná konzumace alkoholu po delší dobu může negativně ovlivnit libido i plodnost. Bavit se je samozřejmě v pořádku, ale ujistěte se, že si tento zvyk umíte hlídat.

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud ano, neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: womenworking.com