Zelenina nemusí být dobrá pouze pro vnitřní užívání. Zkuste tyto pleťové masky pro zářivou pokožku

Zelenina je jedna ze skupin potravin, které jsou pro naše tělo dobré nejen vnitřně, ale i vně. Nemusí se užívat pouze pro konzumaci, ale také pro kosmetické ošetření naše zevnějšku. Například, máte-li potíže s vaší pletí, doporučujeme vyzkoušet některé z těchto zeleninových masek na obličej, které vaší pleti poskytnou přírodní ošetření a zářivý vzhled.

Rajčatová maska

Připravte si rajčatové pyré, do kterého přidejte několik kapek citrónové šťávy, půl čajové lžičky jílového prášku a dobře promíchejte, dokud vám nevznikne jednotná hladká směs. Naneste na obličej a krk a nechte zaschnout. Poté opláchněte studenou vodou.

Mrkvová maska

Mrkev je bohatá na vitamín A a je velice dobrá pro citlivou pokožku. Také se používá jako lék proti akné a dokáže změnit pigmentaci pokožky. Připravte si mrkvovou šťávu, k ní přidejte pár kapek citrónové šťávy, med a mléko. Naneste masku na tvář a masírujte asi 2 minuty. Poté nechte působit 15 minut a následně umyjte studenou vodou. Pomocí mrkvové masky můžete také ošetřit tmavé skvrny na kůži kolem kolen a loktů.

Bramborová maska

Skvělá maska pro ty, kteří trpí suchou pokožkou. Rozmixujte syrové brambory a vmasírujte do tváře nebo je nastrouhejte a smíchejte s malým množstvím mléka. Aplikujte na obličej a nechte působit 10 minut. Poté opláchněte studenou vodou.

Česneková maska

Česnek je bohatý na vitamíny A, C a E, jež chrání pokožku před slunečními paprsky a volnými radikály. Do misky vložte půl polévkové lžíce kukuřičné mouky, prášek ze santalového dřeva, citrónovou šťávu a česnekovou pastu. Důkladně promíchejte a přidejte několik kapek mléka. Naneste na obličej a nechte 10 minut v lidu. Umyjte si obličej studenou vodou.

Co říkáte na dnešní zeleninové masky? Už jste některé z nich vyzkoušeli? Dejte nám vědět své zkušenosti do komentářů a neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: healthyfoodhouse.com