Jak oloupat česnek snadno a rychle aneb jak ušetřit čas i nervy

Milovníci česneku nám jistě dají za pravdu, že ani jeho odér nás neodradí od jeho báječné chuti, která dokáže podpořit celou řadu pokrmů. Co je ale na česneku mnohem horší než jeho zápach, je jeho loupání. Není nic otravnějšího než loupání těch malých slupek, které jdou špatně dolu a ještě se lepí na prsty. Ale to bychom nebyli my lidé, abychom si nenašli nějaký trik, jak si práci usnadnit. A i v tomto případě jsme našli. Máme pro vás hned dvě metody!

Metoda č. 1: Namáčení ve vodě

Ponořte stroužky česneku do horké vody a nechte je namočené po dobu 5 minut. Horká voda totiž naruší pouto mezi slupkou a česnekem. Vlhká slupka pak půjde snadno dolu a vy se nebudete muset trápit s lepivým loupáním.

Metoda č. 2: Protřepání ve sklenici

Pravděpodobně nejrychlejší způsob, jak se zbavit česnekové slupky rychle, snadno a bez nepořádku. Použijte libovolnou sklenici s víčkem. Vezměte paličku česneku, mírně zmáčkněte, rozdělte stroužky od sebe a vložte do sklenice. Třepejte asi 15 vteřin, aby slupka popraskala a vy ji poté snadno oloupali.

Co říkáte na dnešní metody loupání česneku? Už jste některou vyzkoušeli? Poraďte i svým přátelům a rodině a neváhejte s nimi článek sdílet.

Zdroj: fabhow.com