Jak si poradit s otravným žehlení? Pomůže rychlé zavěšení prádla

Žehlení je zřejmě tou nejméně oblíbenou domácí prací, které musíme věnovat svůj čas. I když z našeho zmačkaného oblečení dokáže vytvořit hladký, slušně vypadající oděv a zároveň prádlo dezinfikovat, vyžaduje spoustu času a také úsilí. Ale co kdybychom se pokusili žehlení urychlit a poradit si s ním v rekordním čase, abychom si mohli užívat zbytek volného dne?

Použijte sušičku

Existují dva jednoduché způsoby, jak se žehličce zcela vyhnout:

  • Navlhčete pomačkané oblečení z vaší skříně, vložte jej do sušičky a spusťte nízký až střední program.
  • Změňte množství vloženého prádla v sušičce. Méně oblečení znamená, že pára může snadno zpracovat záhyby na více místech oděvu.

Kombinace vody a tepla vytvoří páru, která vyhladí jemné vrásky na oblečení. Ale pamatujte si, že tyto dvě metody budou fungovat pouze v případě lehce pomačkaného oblečení.

Žehlete ještě vlhké prádlo

Vlhké oblečení je podstatně snazší vyžehlit než suché. To je také hlavní důvod, proč jsou některé žehličky napařovací. Dejte si ale pozor na materiál, se kterým pracujete. Nejdříve se podívejte na štítek na oblečení, abyste se ujistili, že pára nijak neovlivní strukturu oděvu.

Správně si oblečení připravte

Je velice časté, že lidé žehlí zbytečně delší dobu jen proto, že mají špatně připravené prádlo a nežehlí na hladkém povrchu. Narovnejte v ruce vše, co se jen dá, rozepněte límce a manžety. Čím plošší je povrch, po kterém se bude žehlička pohybovat, tím lépe.

Dobře se seznamte se svou žehličkou

Vědět, co všechno vaše žehlička umí a co každý znak na ní uvedený znamená, je zásadní. Urychlíte proces žehlení, najdete-li žehličku s předem určeným nastavením pro každý materiál.

Rychlé zavěšení oblečení

V závislosti na materiálu oděvu se ujistěte, že po žehlení co nejdříve oblečení zavěsíte. Gravitace je nejlepším nástrojem, který funguje jako prevence před vznikem záhybů. Čím dříve bude kousek oblečení viset ve vašem šatníku, tím méně bude zmačkaný. Jedinou výjimkou je vlna. Tu nechte alespoň 5 minut ležet, než ji pověsíte.

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud se vám zdál užitečný, neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: housekeepinghacks.com