Pravidelná ústní hygiena nestačí. Dejte si pozor na následující potraviny, které kazí zuby

Nejen dodržování pravidelné ústní hygieny je důležité pro zdraví našich zubů. Odborníci přednesli nejčastější problémy, které se mohou projevit v případě, že budeme jíst určitá jídla. Rádi bychom vám výsledky jejich zjištění představili a navrhli některá řešení, jak tyto potraviny nahradit vhodnými alternativami, abyste si nadále neničili svůj chrup.

Snídaně

V dnešní době v každé porci najdete kombinaci zrn a musli, které obsahují přidané látky a 3 a více lžic cukru. I když výrobci tvrdí, že jsou jejich výrobky úžasné pro zdravou snídani, ve skutečnosti mohou silně ovlivnit vaše zuby, a to velice špatným způsobem. Konzumujte raději obiloviny a mléčné výrobky, aby se snížil účinek cukru na zdraví zubů. Vitamín D a vápník, které jsou obsaženy v mléčných výrobcích jsou nezbytné látky pro posílení našeho chrupu.

Horké nápoje

Čaj nebo káva ve větším množství mohou zapříčinit vznik černých nebo tmavých skvrn na vašich zubech, které mohou v důsledku toho rychleji žloutnout. Nejvhodnějším řešením je časté vyplachování úst čistou vodou, aby se snížila možnost dehydratace rtů.

Svačina

Sušené organické produkty nebo například popcorn mohou být skutečným zabijákem pro vaše zuby. Cukry v těchto produktech se totiž nijak neliší od zpracovaných cukrů, které zuby poškozují. Vhodná je svačina složená z ovoce, jako je hruška nebo jablko. Obecně ovoce s vysokým obsahem vody uvolňuje kyselinu ovocno, jež dobře čistí zuby a brání tvorbě usazenin způsobených zbytky jídla. Dejte si ale pozor na klasické čištění zubů ihned po konzumaci ovoce. V tu chvíli jsou totiž zuby příliš citlivé.

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud ano, neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: healthyfoodhouse.com