Jak překonat pocity trapnosti, když jste poprvé v posilovně? Pohodlné oblečení a hudba vám pomohou

Začít s cvičením není pouze o odhodlání konečně se dokopat, ale také o překonání studu poprvé vkročit do posilovny. Nepropadejte panice, všichni jsme to zažili! Jsou to běžné obavy, s kterými bojuje každý z nás, kdo ještě není aktivním členem tělocvičny. Abychom vám rozhodování usnadnili, vytvořili jsme pro vás pár tipů, jak se cítit jistějšími a ulehčit si první kroky.

Pořiďte si pohodlné oblečení, ve kterém se budete cítit sebevědomě

I když to nejdříve může znít hloupě, věřte, že pocit pohodlí v oblečení, díky kterému se budete cítit dobře, může z návštěvy posilovny vytvořit pozitivní a vzrušující zážitek. 

Vytvořte si mix skladeb, který vás napumpuje

Každý z nás má svůj oblíbený seznam písní, jenž nás motivuje k lepším výkonům a k dosažení svých cílů. Nasaďte si sluchátka do uší a nenechte se rozptylovat okolními lidmi.

Vytvořte si plán, než se vydáte do posilovny

Bez zkušeností je mnohem obtížnější trávit čas v posilovně a být produktivní, když člověk nemá žádný cvičební plán. Pokud se nevyznáte ve vhodných tréninkových technikách nebo nevíte, jaké svaly procvičit a posílit, najděte si na internetu vzdělávací cvičební program nebo si nechte poradit od zkušenějších přátel.

Nesoustřeďte se na druhé lidi

Je příliš snadné zajímat se o to, co dělají ostatní lidé kolem vás – jak vypadají, jak cvičí, jak se na vás dívají a soudí vaše výkony nebo vzhled. Pokud máte pocit, že někdo takový se kolem vás pohybuje a cítíte se nepříjemně, připomeňte si, že takoví lidé jsou v posilovně z nesprávného důvodu. Ti, kteří na sobě skutečně makají, se soustředí převážně na sebe a na své pokroky.

Vezměte si s sebou kamaráda

Pro začátečníky může motivace od druhé osoby, parťáka, být tím pravým způsobem, jak se v posilovně uvolnit a zpříjemnit si prvotní začátky.

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud ano, neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou. 

Zdroj: womenworking.com