Recepty pro boj s kocovinou z celého světa. V Koreji se připravte na něco krvavého

Sotva jste rozlepili oči a už víte, že vás čeká den s hodně ošklivou kocovinou? Místo toho, abyste zkoušeli všemožné tablety na bolest hlavy či žaludeční problémy, vyberte si raději jeden z následujících světových nástrojů, jak se kocoviny zbavit nebo alespoň zmírnit následky prohýřené noci.

Něco mastného

Není to nic zdravého, ale věřte, že taková pravá anglická snídaně dokáže pomoci. Obrovský talíř plný slaniny, klobás, vajec, fazolí a smaženého chleba dodá vašemu tělu bílkoviny, vlákninu i tuk, které v danou chvíli tak zoufale potřebuje.

Něco sladkého

Španělové ráno utěšují své bolavé tělo sladkým churros a horkou čokoládou. Bylo prokázáno, že taurin, katechiny a muscovado odbourávají alkohol uvnitř těla.

Něco pikantního

V Peru pijí nápoj zvaný „tygří mléko“ složený z limetkové šťávy, česneku, cibule, chilli papriček a ryby.

Něco kyselého

Poláci si dopřávají kyselý lák z okurek. Silná kyselá chuť odstraní alkohol z vašeho krevního řečiště.

Něco krvavého

Pokud chcete vyzkoušet korejské zvyky, připravte se na krev. Haejangguk je polévka představující typické kocovinové jídlo v Koreji. Obsahuje hodně zeleniny a ztuhlou volí krev ve vydatném hovězím vývaru.

Něco rychlého

Stačí jedna láhev Coca-Coly a dva snadné kroky – nalijte ji do hrnce a povařte. Takto nejrychleji řeší kocovinu lidé v Hongkongu.

Pokračujte v pití

Dáni to berou trochu jinak, tam si dávají takzvané „regenerační pivo“, aby porazili kocovinu. Jejich odpověď na léčbu kocoviny tedy zní „prostě pijte dál“.

Obrázky: Pixabay