Triky pro zpříjemnění těhotenství. Vyspíte se a dáte sbohem otokům

Zatímco očekávání příchodu dítěte na svět je velice vzrušujícím obdobím, fyzické změny, které žena během těhotenství prožívá, ale už tak veselé být nemusí. Je to skutečná devítiměsíční výzva, jež má pro každou ženu připravené jiné komplikace. Proto je dobré nosit si v hlavě pár chytrých tipů a triků, které vám pomohou čas očekávání potomka usnadnit a zpříjemnit, co to půjde.

Tejpovací páska

Přestože tejpovací pásku používají především sportovci, může vám pomoct také během těhotenství. Pokud ji použijete správně, dokáže zmírnit bolest, zlepšit krevní oběh a ulehčit celému tělu při zátěži. Obvykle se páska používá tak, že si ji nalepíte na spodní část břicha nebo jako pruhy přes celé bříško. Bylo by dobré v tomto případě požádat o radu odborníka, nejlépe fyzioterapeuta.

Gumička na vlasy pro nedopnuté džíny

Pokud je pro vás těžké rozloučit se se svými oblíbenými kalhotami, zkuste oddálit nevyhnutelné a použít gumičku do vlasů. Provlékněte ji skrze knoflíkovou dírku a zajistěte za knoflík.

Ledová podprsenka

Jste-li v poslední fázi těhotenství a zrovna probíhá parné léto, tento tip pro vás bude zvláště užitečný. Uložte podprsenku na několik hodin do mrazáku a poté si ji oblečte.

Nafukovací kruh

Nafukovací kruh se v období těhotenství stane vaším nejlepším přítelem, pokud si přejete spát na břiše. Kromě toho, že si kvalitně odpočinete, zmírní se i bolest zad uvolněním tlaku na páteř.

Oteklé nohy

Pro oteklé nohy je dobrý tonik. Ať už chlazený nebo při pokojové teplotě, tonik snižuje otoky nohou a kolem kotníků, protože obsažený chinin odstraňuje zánět. Zároveň bublinky v tekutině dodávají nohám příjemný pocit.

Hořčice na pálení žáhy

Spousta těhotných žen trpí pálením žáhy. Mezi nejlepší přírodní metody, jak tento nepříjemný stav porazit, patří mandle, mléko nebo hořčice. I když to nezní zrovna chutně, lžička hořčice pomáhá pálení žáhy rychle zastavit tím, že neutralizuje žaludeční kyseliny. Jen se ujistěte, že není příliš pálivá nebo sladká.

Obrázky: Pixabay