Maso je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínu B a minerálů, jako je železo a zinek. Je tedy důležité pochopit, že bezmasá strava není automaticky zdravá. Přesto omezení konzumace masa může vaše tělu přinést několik výhod, když jej správně nahradíte.
Shodíte pár kil
Lidé, kteří přestanou jíst maso, mohou ztratit až 5 kg za měsíc, protože tělo přestane mít přísun tuků z masa.
Kůže bez toxinů
Žádné maso rovná se žádné toxiny. Akné, černé tečky a skvrny zmizí, zvláště zapojíte-li do stravy více ovoce a zeleniny.
Více energie
Pokud přestanete jíst maso, vaše hladina cholesterolu klesne. Výhodou tohoto životního stylu je především to, že postupem času získáte více energie, zejména budete-li jíst více špenátu, kapusty, fazolí a dalších potravin s vysokým obsahem dusičnanů.
Aktivace pozitivních genů
Strava má rozhodně velký vliv na to, zda vaše geny pracují pozitivně nebo negativně. Zapojení rostlinné potravy propaguje pozitivní geny.
Snížené riziko cukrovky
Lidé, kteří přešli na rostlinnou stravu, mají nižší riziko vzniku cukrovky, mrtvice nebo srdečních chorob.
Mějte ale na paměti, že strava bez masa může způsobit jisté nedostatky, například jódu, železa a vitamínu D a B12. Můžete to kompenzovat tím, že budete jíst hodně zeleniny, především fazole a čočku, také ořechy, ovoce, tmavě zelenou zeleninu, celozrnné pečivo a cereálie.
Obrázky: Pixabay