Příčiny vzniku akné na zádech. Problémem může být nevhodné oblečení

Akné se zpravidla považuje za estetický problém, který narušuje krásu naší pokožky. V některých případech se ale může jednat o závažnější příčiny, které celkově ovlivňují naše tělo. Tyto důvody rozhodně stojí za to zjistit co nejdříve, zvláště bojujete-li s neustále se vyskytujícími pupínky, které ne a ne zmizet. Někdy totiž může být na vině špatný výběr oblečení, někdy zase zdravotní problémy.

Různé části těla, různé problémy

Akné na různých částech těla značí odlišné problémy. Například akné na bradě napovídá o gynekologických potížích týkajících se především vaječníků a dělohy. Pupínky vedle úst zase poukazují na zažívací problémy, zatímco ty na hýždích jsou spojeny s narušením hormonální rovnováhy. Co ale může být příčinou akné na zádech?

Nevhodné oblečení

Mnoho lidí věří, že největším ovlivňujícím faktorem je v tomto případě nevhodné oblečení. Syntetická vlákna, těsný oděv, který nedovoluje pokožce dýchat, takže se neustále potí, to všechno naši kůži dráždí. Pravidelné nošení takových kousků oblečení není pro kůži dobré.

Gastrointestinální problémy

Pokud ale nahradíme syntetické oblečení bavlněným a těsné materiály vzdušnými a přesto se stále potýkáme s akné na zádech, je potřeba popřemýšlet o gastrointestinálním problému. Naše strava s největší pravděpodobností obsahuje složky, které naše tělo absolutně netoleruje, například lepek nebo mléčné výrobky. V tomto případě je dobré navštívit svého lékaře, aby zjistil, jaké složky potravin vaše tělo nedokáže tolerovat.

Hromadění toxinů v těle

Akné na zádech může být také způsobeno přetížením jater, zkuste tedy detoxikaci těla, abyste jej zbavili veškerých škodlivých látek a vaše játra a ledviny zase mohly pracovat tak, jak by měly.

Syndrom polycystických vaječníků

U žen se také může jednat o syndrom polycystických vaječníků a o nerovnováhu ženských pohlavních hormonů, které se mohou srážet ve formě akné.

Jak bojovat proti akné na zádech?

Pokud jste vyzkoušeli změnu oblečení, návštěvu lékaře a detoxikaci vašeho organismu, k boji proti akné můžete ještě přispět pravidelným čištěním postižené oblasti. Zkuste místo jemně masírovat tělovým peelingem s kyselinou salicylovou, který neobsahuje olej. Tím se povrch pokožky očistí, zbaví se odumřelých kožních buněk a kožního mazu, jenž ucpává póry. Pravidelně otírejte pleťovým tonikem.

Obrázky: Freepik