Rovnováha pH je přinejmenším stejně důležitá jako rovnováha celého našeho systému. Pokud se pH změní v jakémkoli směru, negativně to ovlivňuje buněčné životní procesy. Tělo je v takovém případě náchylnější k překyselení, které se vykazuje následujícími signály.
Nadváha
Překyselení organismu má negativní vliv na funkci metabolických procesů. Pokud se v našem těle zvýší kyselost, nebude účinně spalovat kalorie, bude produkovat více inzulínu a ukládat větší množství tuku.
Slabé kosti
K získání rovnováhy pH je lidské tělo schopné využít jakýkoli zdroj alkalizace, například odstranění vápníku z kostí, jen aby dosáhlo svého cíle. V důsledku toho budou kosti slabší a křehčí.
Slabé zuby
Jedním z největších nepřátel zubní skloviny je kyselina, která ji dlouhodobě poškozuje. Slabý zub je citlivý na chlad i teplo a má tendenci bolet.
Špatný spánek
Špatná rovnováha hladiny minerálů může způsobit nespavost, což je jeden z varovných signálů překyselení organismu.
Jakým potravinám se raději vyhnout
Pokud chcete podpořit rovnováhu pH ve svém těle, snažte se vyhnout těmto potravinám:
- Mléko a mléčné výrobky
- Maso
- Bílá pšeničná mouka
- Kofein
- Alkohol
- Sladké nápoje
- Sladká jídla
- Konzervovaná jídla
- Polotovary
- Balené potraviny
Obrázky: Freepik