Pro mnohé z nás je česnek velice oblíbeným kořením při přípravě různých pokrmů. Dokáže každému jídlo dodat jedinečnou chuť, která nás všechny tolik baví. Co nás ale baví o něco méně, respektive vůbec, je jeho loupání. Zbavit česnek slupky může být celkem obtížné a především hodně otravné. Naštěstí existují způsoby, jak jeho přípravu na vaření zjednodušit.
Rychlé vaření
Někdy potřebujeme k vaření větší počet stroužků, proto je dobré najít způsob loupání, který nám především ušetří čas i nervy. Připravte si misku s horkou vodou a ponořte do ní všechen česnek, který budete spotřebovávat. Počkejte zhruba jednu minutu a poté stroužky vyjměte. Horká voda slupku uvolní a vy se jí zbavíte raz dva. Buďte ale opatrní, až budete sahat pro česnek do horké vody.
Mačkání nožem
Kuchaři po celém světě používají ještě jeden trik, jak snadno oloupat česnek. Položí stroužek na prkénko a pomocí široké strany nože na něj zatlačí, aby česnek rozdrtili. Jakmile uslyšíte prasknutí, můžete se pustit do loupání bez nervů.
BONUS: Trik, jak se zbavit česnekového zápachu z vašich rukou
Česnek je jednou z nejčastěji používaných surovin v kuchyni, takže je celkem časté, že naše prsty jdou cítit po pronikavé vůni česneku. I na tento nepříjemný fakt existuje jednoduchý trik. Vše, co potřebujete, je kokosový olej. Po oloupání a nasekání česneku si natřete ruce i prsty kokosovým olejem a opláchněte vlažnou vodou. Vaše ruce budou znovu svěží a čisté.
Obrázky: Pixabay