Plíseň v lednici bude minulostí díky jednoduchému postupu k jejímu odstranění

Nechali jste jídlo příliš dlouho v lednici? Pak existuje šance, že se ve vaší chladničce vytvořila plíseň, kterou lze jen obtížně vyčistit. Přestože máte pocit, že děláte vše pro to, abyste svou lednici udržovali čistou, plíseň se může i tak objevit, protože se dokáže vyvíjet poměrně rychle. Proto je důležité lednici pravidelně čistit. Naštěstí existuje velmi snadný a rychlý trik, jak se těchto nepříjemných černých skvrn zbavit poté, co už se v lednici vytvořily.

Jak se může plíseň v lednici vytvořit?

Lednice je skvělým místem pro růst bakterií a plísní. Je tam uložena spousta jídla a chladná teplota vytváří ideální prostředí pro růst plísně, která roste nejrychleji v potravinách obsahujících vodu. Díky cirkulaci vzduchu v chladničce mají spóry plísní možnost sedět na všech nezakrytých produktech. Proto je dobré lednici vyčistit ihned, jakmile uvidíte, že se v ní tvoří plíseň.

Citrón

Nejdříve je potřeba vyjmout veškeré potraviny z lednice ven. Pokud je venku zima, můžete je nějakou chvíli nechat za oknem nebo na balkóně. Poté naplňte malou misku trochou vody a vymačkejte do ní polovinu citrónu. Druhou polovinu citrónu oloupejte a do misky s vodou vložte citrónovou kůru. Zahřejte v mikrovlnné troubě na tři minuty a následně misku s citrónovou šťávou uložte ještě horkou přímo do lednice a zavřete dvířka. Nechte napařovat asi po dobu 30 minut a poté otřete celý vnitřek čistým hadříkem. Plíseň v lednici se snadno odstraní a spotřebič bude vypadat jako nový. Navíc bude svěže vonět po citrónu.

Obrázky: Freepik