Patříte mezi chytré lidi? Chování jedinců s vysokou inteligencí

Inteligence se skládá z několika různých částí. Nejde tak jenom o výpočet IQ, ale i další oblasti života, kde je potřeba projevovat potřebnou chytrost, intelekt a přemýšlet ze správného úhlu. Celkové měření toho, jestli jste nebo nejste chytrý člověk tak není nic jednoduchého. V zásadě však pomůže těchto pět bodů. Pokud je splňujete, dá se s velkou určitostí říct, že patříte mezi chytré lidi.

Dokážete být sami a líbí se vám to

Být kolem lidí není něco, co vás vzrušuje. Naopak, cítíte se pohodlněji, když jste sami a můžete se chovat jenom podle toho, jak sami chcete. Lidé, kteří umí být pouze ve své vlastní přítomnosti mají hlavu plnou myšlenek a dokážou přemýšlet i nad složitými problémy bez toho, aby jim někdo napovídal.

Povídáte si sami se sebou

Když jste sami, často si sami pro sebe mluvíte nahlas. Tohle rozhodně není příznak bláznovství, ale naopak inteligence, protože si tak dokážete skvěle utřídit myšlenky a lépe zapamatovat některé věci.

Jste chaotičtí

Již poměrně dlouho se ví, že nepořádek je známkou inteligence. Mnoho nápadů a skvělých myšlenek totiž vzniká právě z neuspořádanosti a zdánlivého chaosu. Při hledání určitých věcí tak můžete přemýšlet. Zároveň vám většinou nedělá problém pamatovat si, kde se co nachází.

Jste velmi kritičtí

Velmi snadno poznáte chyby, ale snažíte se dávat si pozor, aby se neopakovaly. Právě poučení se z chyb je znakem vysoké inteligence moudrých lidí. Žádná chyba vám neuteče ani u jiných lidí a dokážete se tak poučit i v případě, kdy sami nic špatně neuděláte.

Dokážete se soustředit i ve večerních hodinách

Zůstat vzhůru, zvláště když musíte studovat nebo vyřešit zapeklitý problém, je jasným příznakem inteligence. Během noci se totiž dokážete dobře soustředit a nemáte problém rozpohybovat mozek k vysokým výkonům víceméně kdykoliv potřebujete. To je další známka vysoké inteligence.

Obrázky: Freepik, Autor: Martina Motlová