Čerstvost vařených vajec určuje jejich skladování. V lednici dodržujte jasná pravidla

Vařená vejce jsou rychlou, chutnou a výživnou svačinkou, která je skvělým zdrojem bílkovin a dalších živin. Je ale důležité vědět, jak je správně skladovat. Zpravidla se uchylujeme k možnosti ukládání do lednice, což je v pořádku, ale i v tomto případě existují určitá pravidla, která je třeba dodržovat.

Jak správně skladovat vařená vejce v lednici?

Abyste mohli vejce uložit do lednice, prvním krokem je ujištění, že jsou zcela vychlazená. V takovém případě je dobré ponořit je do studené vody ihned po uvaření a oloupání, abyste zamezili růstu bakterií a jiných kontaminací. Vejce by neměla zůstávat mimo lednici déle, jak dvě hodiny, v opačném případě je neváhejte zlikvidovat, i když vám to může být líto.

Nikdy vejce nenechávejte ve dveřích lednice, změny teplot při otevírání a zavírání by mohly způsobit rychlejší zkázu vajec. Raději je uložte do uzavíratelné nádoby a nechte na polici uvnitř lednice mimo potraviny se silným zápachem. Vejce dokáží snadno pohltit jakýkoli pach. V nádobě byste měli neustále udržovat čistou studenou vodu. Měňte ji denně, jedině tak udržíte vejce do nejdéle čerstvá.

Vařená vejce byste měli zkonzumovat tak do 5 – 7 dnů.

Obrázky: Freepik